Επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων / Official online book of condolences

Eκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο του Παντελή Κούρου, πρώην Υφυπουργού Πάρα τω Προέδρω στη 10ετή διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Γλαύκου Κληρίδη, Επιτελάρχη της Πολιτικής Άμυνας κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974, ιδρυτικού στελέχους της Ένωσης Αγωνιστών Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ενιαίου Μετώπου Αγωνιστών και της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας και Μέλους του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της 8ης Μαΐου.

Αδιαμφισβήτητα ο στενότερος συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη, ο Παντελής Κούρος ήταν ο άνθρωπος που έχαιρε της πλήρους εμπιστοσύνης του και γνώριζε τα πάντα για τον ιστορικό μας ηγέτη, αποτελώντας τη μόνιμη ασπίδα και τον πολύτιμο σύμβουλό του. Ένας φίλος με αρχές, αξιοπρέπεια και  ανθρωπιά, ειλικρινής και ειρηνευτής, έδινε το είναι του σε όποια μάχη καλείτο να δώσει, πολιτική ή προσωπική.

Ο Παντελής Κούρος, με την στωικότητα, την οξυδέρκεια και την δυνατότητα του να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, βαριές ευθύνες και να δίνει λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, υπήρξε ένας λαμπρός πολιτικός που – χωρίς τυμπανοκρουσίες – έπαιξε τεράστιο ρόλο στην πρόοδο της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού. Ο Παντελής Κούρος ελάχιστα μιλούσε με τα λόγια, οι πράξεις του όμως ήταν εκκωφαντικές στην ουσία τους και πάντα  κρίσιμες, χρήσιμες και καίριες.

Άνθρωπος του Πολιτισμού και των Τεχνών, εκτιμούσε και αναγνώριζε όχι μόνο τη δημιουργία αλλά  και τους δημιουργούς, ανεξαρτήτως χρωμάτων και παρατάξεων. Οικογενειάρχης και λατρεμένος πατέρας και παππούς, πραγματικός φίλος και σύμβουλος σε παιδιά και εγγόνια.

Το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους αγαπημένους του Κυριάκο και Μαρία, την οικογένεια και τους οικείους του. Ο πατέρας τους κληρονομεί απαράμιλλα μαθήματα φιλίας, αφοσίωσης, προσήλωσης και δέσμευσης, στη νεότερη γενιά, και πολιτικών και ανθρώπων. Για εμάς, η απώλεια ενός τόσο μοναδικού φίλου, συνεργάτη και πολύτιμου συμβούλου, είναι σχεδόν αδύνατον να αναπληρωθεί.

Αντίο αγαπημένε Παντελή Κούρο.

Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης


Αφήστε το μήνυμά σας / Leave your Message

Η Ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.
Your email address will not be published. Required fields are marked with (*).

*

Μηνύματα / Messages (89)

 • Αντρεας May 14, 2021 - 1:12 am

  Ήταν 2003-2004 σε ένα προγραμματικό συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ στις πλατρες όπου ήταν η 1η και αξέχαστη στιγμή που γνώρισα τον Υφυπουργό το μάτι και το χέρι όταν όλοι ήταν κάτω στην αίθουσα συνεδριάσεων εγώ ακόμα στο δωμάτιο και με την άφιξη μου με κοίταξε στην συνέχεια σε μια κουβέντα και 3 λέξεις μου είπε αν δεν είσαι συνεπής δεν θα έχεις λόγο πράξη,τόσα ακουα για τον Παντελή από το οικογενειακό περιβάλλον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δεν χωρούσε στο μυαλό μου ότι μπορεί να ασχολητουν ακόμα και για 1 λεπτό με έναν 13 χρόνον
  Λόγος σπάθι
  Ενώνουμε δυνάμεις
  Αιώνια εις μνημη

 • Gianna Drakopoulou May 13, 2021 - 8:06 pm

  Καλό Παράδεισο αγαπημένε μου θείε. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας 🙏

 • Κωνσταντίνος Ηροδότου May 13, 2021 - 12:11 pm

  Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Παντελή Κούρου και αποχαιρετώ με απόλυτο σεβασμό μια πολιτική προσωπικότητα
  της οποίας η συνεισφορά στην πατρίδα υπήρξε διαχρονική και πολύτιμη.
  Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους οικείους και στην οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
  Αιωνία του η μνήμη.

  Κωνσταντίνος Ηροδότου
  Διοικητής
  Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

 • Πανίκος Χειμώνας May 12, 2021 - 7:14 am

  Άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά μέ υψηλή πολιτική υπόσταση.
  Είχα καί εγώ τήν τιμή να τόν γνωρίσω από κοντά.
  Τού άρεσε να επισκεπτόταν τό πιλοτήριο όταν ήμουνα κυβερνήτης τών ΚΑ.
  Πάντα έλεγε ότι θά ήταν λάθος να μήν καταφέρουμε να κρατήσουμε τόν εθνικό μας αερομεταφορέα!
  Αιωνία του ή μνήμη.
  Πανίκος Χειμώνας
  Λεμεσός.

 • Ρουλλα May 12, 2021 - 4:38 am

  Αιωνία του η μνήμη! Καλό παράδεισο να έχει

 • Μιχαλάκης Λοϊζίδης May 11, 2021 - 8:40 pm

  Πολλοί Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπαν πως θα ήθελαν να έχουν δίπλα τους ένα Κούρο.
  Πιστό, αφοσιωμένο, έντιμο και συνεπή.
  Αλλά Κούρο είχε μόνο ο Γλαύκος Κληρίδης!
  Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ συγγενή,
  Μιχαλάκης Λοϊζίδης,
  Τρίκωμο.

 • Μαρία ΧατζηΘεοδοσίου May 11, 2021 - 8:01 pm

  Αιωνία ας είναι η μνήμη του!!😢🙏
  Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια!!😢

 • Ανδρέας Γεωργιάδης May 11, 2021 - 7:55 pm

  Φίλε Παντελή, Καλό Παράδεισο! Είθε ο Θεός να κατατάξει τη ψυχή σου εν σκηναίς δικαιων!
  Είμαι υπερήφανος που σε γνώρισα και σε είχα ΦΙΛΟ μου, από τον καρό του ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και αρηότερα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ!

 • Μαρία Λεοντή May 11, 2021 - 6:09 pm

  Αιωνία του η μνήμη…

 • Λίνος Τσοκκάς May 11, 2021 - 4:34 pm

  Στο καλό αγαπητέ Παντελή Κούρο. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό, για την ειλικρίνεια, την ευγένεια και την ανθρωπιά σου.

  Λίνος Τσοκκάς
  Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου

 • Νατάσα Πηλείδου May 11, 2021 - 1:16 pm

  Ο Παντελής Κούρος αγωνίστηκε όσο λίγοι για το καλό της πατρίδας μας, με όραμα, ανιδιοτέλεια, ήθος αλλά και συνέπεια στις απόψεις και τις θέσεις του. Εύχομαι από εκεί που βρίσκεται να καθοδηγεί όλους μας στον δύσκολο αγώνα για την επανένωση της Κύπρου μας. Τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

  Νατάσα Πηλείδου
  Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

 • Νίκος Κ. Σιακόλας May 11, 2021 - 11:39 am

  Εκ μέρους της οικογένειας μου και του Ομίλου Εταιρειών CTC-Shacolas σπεύδω, για τον αγαπημένο μας φίλο Παντελή Κούρο που έφυγε από τη ζωή, να εκφράσω τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην κοινωνία που τον αγάπησε πολύ για το Εθνικό και Κοινωνικό έργο που έχει προσφέρει.
  Νίκος Κ. Σιακόλας

 • Αντώνης Σ . ΑΡΓΥΡΙΔΗΣ May 11, 2021 - 9:49 am

  Έφυγε ένας έντιμος πολιτικός , με αρχές και αξίες .
  Αιωνία του η μνήμη .

  Αντώνης ΑΡΓΥΡΙΔΗΣ

 • ΣΟΛΟΜΩΝ ΛΕΙΨΟΣ May 11, 2021 - 9:44 am

  Καλό Παράδεισο
  Αιωνία σου η μνήμη.
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει
  Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 • Ντίνος Μενελάου May 11, 2021 - 8:33 am

  Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα φίλε Παντελή.

 • Στέφανος Αντωνιάδης (Διεθνολόγος) May 11, 2021 - 8:26 am

  Αξιότιμε κύριε Κούρο,

  Αιωνία ας είναι η μνήμη σας και ελαφρύ ας είναι το χώμα που θα σας σκεπάσει. Οι σχέσεις που είχατε με τον Πρόεδρο Κληρίδη ήταν σημαντικότατες γιατί ήσασταν το δεξί του χέρι. Είχατε επιφέρει πολλαπλά αποτελέσματα και έχετε δώσει πολυδιάστατες αλλαγές μέσα από το έργο και τους εκσυγχρονισμούς που είχατε παράσχει μέσα από διάφορα ζητήματα, και ειδικά για την Άμυνα και την Ευρώπη που ήταν μέσα στις δραστηριότητες του Προέδρου Κληρίδη. Δυστυχώς, φέτος, πολλοί άνθρωποι της Κύπρου που είχαν στίγματα στον πολιτισμό και την πολιτική, όπως εσείς, η Κλαίρη Αγγελίδου, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο Μιχάλης Πασιαρδής έχετε αναχωρήσει για την ουράνια κατοικία σας. Όμως, το έργο αυτών των ανθρώπων, στοιχειοθετημένο και παράγωγο στις μέρες μας όπου η πανδημία λυσσαλέα έχει εγκατασταθεί στον πλανήτη – αποδεικνύεται περίτρανα πως δε θα μπορέσει να αμφισβητηθεί αλλά θα παραμείνει μια παρατακαθήκη για τις επερχόμενες γενεές.

  Το έργο σας δίπλα από τον Πρόεδρο Κληρίδη, ακόμη και στο χειρουργείο μαζί του ήσασταν με μάσκα, ακόμη και στην τελευτή του, και επιμνημόσυνο λόγο εκφωνήσατε, όλα ετούτα αποδεικνύανε τη σχέση σας και το πόσο πολύ του σταθήκατε, και πόσο καταλυτική και αποτελεσματική επίδραση είχε η συμβολή σας στο έργο που παρήγαγε ο Πρόεδρος Κληρίδης. Οι γνώσεις σας ήταν σε ουσιαστικά επίπεδα και ποικιλόμορφα έτσι η χρησιμοποίηση και η κατάλληλη εφαρμογή τους αποτελούσε σίγουρα κάτι το πηγαίο και το γνήσιο, αλλά και κάτι το διακλαδωμένο που επέφερε αμεμπτότητα και ανεξαρτησία στις κινήσεις σας σε ένα συνοθύλευμα από θετικές πολιτικές και άρρηκτα τυποποιημένες ορθότητες. Ποτέ δεν ήσασταν πρόσωπο της δημοσιότητας, γιατί ήσασταν άτομο των έργων και όχι των λόγων. Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια, τα έργα είναι τα σοβαρά και εσείς ήσασταν μειλίχιος, μετρημένος, πράος, ήπιος, εργατικός, που παράγατε έργο και αποφεύγατε τις φανφάρες και την πολυλογία.

  Μακάρι το παράδειγμά σας να υποδειγματίσει διάφορους πολιτικούς, ειδικά το ήθος σας, διότι δεν έχει να κάνει με κομματικούς χρωματισμούς. Η αλαζονεία, η υπεροψία, η υπερφιαλότητα οδήγησαν με εμφύλιους σπαραγμούς την Κύπρο στον όλεθρο και την καταστροφή. Για προβλήματα και κοινά θέματα, όπως είναι το Εθνικό και άλλα που ταλανίζουνε τη χώρα μας – πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και συνεργασία. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν ισχύει σε όλα τα δεδομένα.

  Ο παρονομαστής ο δικός σας, μέσα από την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα, τη σοβαρότητα, την απαιτούμενη αυστηρότητα και την αφοσίωση που επέφερε αποτελεσματικότητα και παράλληλα η ακεραιότητα χαρακτήρα που σας διακατείχε και η ευθύτητα που σας χαρακτήριζε ας αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα πολιτειακά αξιώματα και πόσον μάλλον με το κόμμα του Κληρίδη, που εσείς ήσασταν Διευθυντής του Προεδρικού Γραφείου του.

  Αιωνία ας είναι η μνήμη σας, ας αναπαύεστε εν ειρήνη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, λόγω των πανδημικών καταστάσεων και των επιδημιολογικών ποσοστών, δε θα μπορέσω να σας αποχαιρετήσω διαπροσωπικά στη νεκρώσιμη ακολουθία σας. Καλό κατευώδιο… Το χώμα που θα περιβάλλει τον τάφο σας και τα νεκρολούλουδα που θα τον στολίσουν, θα είναι ίσως το πιο τέλειο λούσο που θα μπορούσε να σας δοθεί, στην απλούστατη και απέρριτη, λιτή και σκέτα ζωή σας, που θα είναι ένδειξη τιμιότητας, ευγνωμοσύνης, εκτίμησης και αναγνώρισης.

  Ο Θεός ας σας κατατάξει σε σκηνές δικαίων.

  Στέφανος Αντωνιάδης
  (Διεθνολόγος)
  Μέλος και Εκλέκτορας του Δημοκρατικού Συναγερμού

 • Σταύρος Κυριακίδης May 11, 2021 - 8:13 am

  Έφυγε ένας άνθρωπος που χωρίς να χρειάζεται να μιλήσει, έλεγε τα πάντα. Τα έργα του Παντελή Κούρου αποτελούν την απόλυτη βεβαιότητα ότι αιώνια θα είναι η μνήμη του. Ο Πολιτισμός επωφελήθηκε τα μέγιστα απ’ αυτόν, όχι μόνο στην περίοδο που διέθετε τη δύναμη ή/και την εξουσία να αλλάξει κάτι, αλλά και αργότερα. Για τον Παντελή Κούρο δεν υπήρχαν παρατάξεις, χρωματισμοί, ιδεολογίες ή άλλοι διαχωρισμοί όταν αφορούσε στον πολιτισμό. Υπήρχαν μόνο θέατρο… μουσική… χορός… δημιουργία και δημιουργοί. Και τα αγαπούσε όλα. Και όλους. Και τα στήριζε όλα. Και όλους. Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε αισθανόμαστε ήδη ένα μεγάλο κενό. Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε!

  Σταύρος Κυριακίδης
  Πρόεδρος Ινστιτούτου Πολιτισμού

 • Δώρα Τσιρίδου May 11, 2021 - 6:18 am

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στο Δημοκρατικό Συναγερμό για το χαμό ενός υπέροχου ανθρώπου…
  Μεγάλη τιμή που σε γνώρισα…
  Καλό Παράδεισο Παντελή Λούρο…

 • Κικα Παπαγιάννη May 11, 2021 - 3:05 am

  Ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά του Μαρί,Κυριάκο και στους οικείους του.
  Ειλικρινή συλλυπητήρια και στην οικογένεια του Δημοκρατικού Συναγερμού.
  Ήταν ένας πραγματικός φίλος..
  Καλό Ταξίδι Παντελή.
  Αιωνία σου η μνήμη.
  Ανδρέας και Κίκα Παπαγιάννη.

 • CHARALAMPOS AVGOUSTI May 11, 2021 - 12:30 am

  Την Αγάπη μου και την Συμπάθεια μου σ ενα Υπέροχο Άνθρωπο.

 • Μητροπολίτης Ταμασου Ησαιας May 11, 2021 - 12:23 am

  Ο Στωικός Έλληνας σοφός της σύγχρονης Κύπρου, η ήρεμη δύναμη της Κυβέρνησης Κληρίδη, Ο πιστός φίλος του Γλαύκου και της Κύπρου , ο έντιμος, δίκαιος και αντικειμενικός πολίτης , ο ταπεινός μα και δυναμικός πατέρας και άνθρωπος άφησε πίσω του ιστορία μα και άξια κατά σάρκα και κατά πνεύμα τέκνα για να την συνεχίσουν . Καλό σου ταξίδι δάσκαλε του πολιτικού ήθους που μας έλειψε! Οι άγγελοι θα σε σμίξουν επιτέλους με την αγαπημένη παρέα σου στους ουρανούς! Ελπίζουμε κάποτε να φτάσουμε τον πήχη που ανέβασες με τη ζωή σου. Η γνήσια εθνικοφροσύνη σου, Η δημιουργική σιωπή σου , το βλέμμα σου, η υπομονή σου και η λακωνικές συμβουλές σου παρακαταθήκη για όσους σε γνώρισαν και σε εκτίμησαν ! Είμαι ευλογημένος που σε γνώρισα ! Αναπαύσου εν Ειρήνη.

 • Αλεξάνδρα Ατταλίδου May 11, 2021 - 12:05 am

  Συλλυπητήρια στους οικείους του και στην πολιτική του οικογένεια. Αιώνια του η μνήμη και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
  Αλεξάνδρα Ατταλίδου

 • Αντώνης May 10, 2021 - 10:58 pm

  Καλό Παράδεισο κ. Παντελή.
  Ήταν μεγάλη μου τιμή που σάς γνώρισα.
  Χαιρετίσματα στον αγαπητό σου φίλο Γλαύκο Κληρίδη…

 • Τασος May 10, 2021 - 8:22 pm

  Αιώνια σου η μνήμη τεράστιε αγέρωχε προστάτη του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη
  Ο θεός ανάπαυση την ψυχή σου
  Δώσε χαιρετίσματα στον ηγέτη μας

 • ΕΛΠΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ May 10, 2021 - 8:08 pm

  ορφανέψαμε….!!’έφυγε’ και ο τελευταίος Πολιτικός με αξίες, αρχές, ήθος…ποιός θα δίνει τώρα μαθήματα φιλίας, αφοσίωσης, προσήλωσης και δέσμευσης, στη νεότερη γενιά, και πολιτικών και ανθρώπων ;; θα κάθονται και πάλι αντάμα με τον Αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη ο οποίος θα τον ρωτά ….αχ..και χειρότερα…!!

  αντίο Παντελή Κούρο….χαιρέτα μας τον Αρχηγό……πόσο μας λείπετε…..ΑΘΑΝΑΤΟΙ

 • Ανδρεας May 10, 2021 - 7:52 pm

  Η Κύπρος αποχαιρετά ένα πολιτικό που κόσμησε με την παρουσία του την πολιτική ζωή του τοπου. Τον διέκρινε η σύνεση, η δε προσήλωση του τον ιδρυτή του Δημοκρατκου Συναγερμου Γλαύκο Κληρίδη παροιμιώδης.
  Αιώνια του η μνήμη!

 • Prodromos May 10, 2021 - 7:43 pm

  ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ!!!!

 • ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ May 10, 2021 - 7:29 pm

  Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκκλιπόντα, στην κόρη και παλιά μου συμφοιτήτρια Μαρία.
  Εκτός από τον ευθύ πολιτικό του λόγο ο Παντελής Κούρος ήταν και άνθρωπος που εκτιμούσε τις τέχνες, δείχνοντάς το με κάθε τρόπο.
  Αιωνία του η μνήμη!
  Σπύρος Σπύρου

 • Παναγιώτης May 10, 2021 - 7:27 pm

  Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που αποζητούν τιμές ενώ δεν τις αξίζουν και αυτοί που τις αξίζουν αλλά δεν τις αποζητούν.Ο βίος του Παντελή Κούρου απέδειξε ότι ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.
  Καλό ταξίδι. π.χ

 • Έλενα Θεοδούλου Χαραλάμπους May 10, 2021 - 6:37 pm

  Στο καλό αγαπημένε μου κ. Παντελή.

  Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να αποδώσουν τη μεγάλη μου εκτίμηση, και απέραντη ευγνωμοσύνη σε όσα με τόση αγάπη και πατρική στοργή μου έχετε μάθει.. Κρατώ τις συμβουλές σας ως πολύτιμο φυλακτό. Πάνω από όλα Άνθρωπος γεμάτος ουσία και φως, με γνήσια αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό και με ξεχωριστή ευγένεια και αρχοντιά. Νιώθω τόσο τυχερή και προνομιούχα που με τιμήσατε με την πολύτιμη φιλία σας για τόσα χρόνια.

  «Μια λάμψη είναι ο άνθρωπος και αν είδες, είδες». Η δική σου λάμψη υπήρξε τόσο φωτεινή και ταυτόχρονα διακριτική που άφησε την δική της μοναδική αντανάκλαση σε όλους εμάς.

  Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα ξεχωριστά σου παιδιά και στην οικογένεια σου.

  Εύχομαι καλό ταξίδι και καλό παράδεισο.
  Αιώνια η μνήμη σας!

 • Pavlos Pilakoutas May 10, 2021 - 6:35 pm

  Αιωνία σου η μνήμη. Καλό ταξίδι. Λεβεντάνθρωπος.
  Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 • Τάσος Βαρδάκης May 10, 2021 - 6:24 pm

  Αιώνια η μνήμη σου αγαπητέ Παντελή Κούρο, καλή αντάμωση με τον φίλο σου Γλαύκο. Ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε προσφέρει. Εύχομαι όλοι οι αγώνες σας να μην πάνε χαμένοι και κάποια στιγμή η πατρίδα μας να ελευθερωθεί.
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

 • Ανδρέας Πατουνας πρόεδρος Τ. Ε ΔΗΣΥ ΧΛΩΡΑΚΑΣ May 10, 2021 - 6:00 pm

  Ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει ένα γνήσιον αγωνιστή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 • Ειρήνη Α. Μιχαήλ May 10, 2021 - 5:46 pm

  Καλό ταξίδι κ. Παντελή Κούρο και Καλό Παράδεισο…
  Τα ειλικρινή μου συλληπητήρια στην οικογένειά του, δύναμη και κουράγιο
  Αιωνία του η μνήμη
  RIP
  Ειρήνη Α. Μιχαήλ

 • Γεωργία Tιμοθέου May 10, 2021 - 5:43 pm

  Ήμουν πολύ τυχερή που είχα την τιμή να γνωρίσω ένα πρόσωπο όπως εσάς που ενέπνεε σεβασμό και εξέπεμπε αξιοπρέπεια. Σας χαρακτήριζε η ευγένεια, η κοινωνική ευαισθησία, η ήρεμη δύναμη του Προεδρικού, ο σιωπηλός Υφυπουργός! Που λάτρευε τα παιδιά του. Χάσαμε ένα Σπουδαίο Άνθρωπο!
  Αιωνία σας η μνήμη. Καλό Παράδεισο!

 • ΛΟΥΗΣ ΚΥΜΕΝΙΔΗΣ May 10, 2021 - 5:36 pm

  Μόνο μια πρόταση μπορεί να περιγράψει τον Παντελή Κούρου HE WAS A MAN OF DISTINCTION
  Καλό Παράδεισο αγαπημένε μας φίλε

  ΛΟΥΗΣ ΚΟΥΜΕΝΙΔΗΣ
  ΚΑΤΩ ΛΕΥΚΑΡΑ

 • Μαρία Μοδέστου May 10, 2021 - 5:33 pm

  Αιώνια του η μνήμη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 • Νίκος Τορναρίτης May 10, 2021 - 5:26 pm

  Σε συνάντησα για τελευταία φορά πριν δύο χρόνια στο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη. Ήσουν πάντα πράος, ταπεινός με ένα γλυκό χαμόγελο και μια καλή κουβέντα στα χείλη. Καλό σου ταξίδι Παντελή μου, τώρα είσαστε και πάλι ΜΑΖΙ. RIP

  Νίκος Τορναρίτης
  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημοκρατικού Συναγερμού.

 • Ανδρέας Μαρνερίδης May 10, 2021 - 5:14 pm

  Καλό ταξίδι . . . Ευχαριστούμε . . .

 • Χρίστος Αγγελίδης May 10, 2021 - 5:05 pm

  Στο καλό Παντελή μάς. Η Αξιοπρέπεια και Μεγαλοσύνη σού θα μάς συνοδεύουν για πάντα στην πορεία μάς. Αξέχαστος θά είσαι. Αιωνία σού η Μνήμη.

 • Ζαχος Φυσεντζίδης May 10, 2021 - 4:56 pm

  Ο άνθρωπος που ήταν πάντα δίπλα από τον μεγάλο ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη, ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Ένας αγνός πατριώτης ένας στρατιώτης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Καλό ταξίδι κύριε Παντελή Κούρο.
  Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 • Χριστοφόρου Λευτέρης May 10, 2021 - 4:51 pm

  Καλό ταξίδι Αγαπημένε μας Παντελή.
  Από το 1976 παρέμεινες η συνείδηση και η ήρεμη δύναμη της Παράταξης μας
  Η σταθερότητα και η συνέπεια σου, σε Αρχές και Αξίες, η ανεκτίμητη προσφορά σου στη Παράταξη μας και στον τόπο, αποτελούν την παρακαταθήκη για όλους μας.
  Θα σου είμεθα εσαεί ευγνώμονες γιατί υπήρξες τηλαυγής φάρος για όλους μας, διδάσκοντας μας τις μοναδικές αρετές που πρέπει να μας διέπουν στη πολιτική και τη ζωή
  Σήμερα , με ανείπωτη θλίψη, μετράμε τη μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια σου
  Αιωνία σου η Μνήμη

 • Σώτος Λιασιδης May 10, 2021 - 4:47 pm

  Αιωνία του η μνήμη

 • Μηνας Αριστοδημου May 10, 2021 - 4:40 pm

  Μαστρε καλο ταξιδι
  Ελαφρι το χωμα που θα σε σκεπασει

 • Ανδρεας και Περσεφονη Ανδρεου May 10, 2021 - 4:35 pm

  Τη βαθύτατη θλίψη μας εκφράζουμε για την απώλεια του φίλτατου Παντελή. Πλήρης ημερών ανέμενε το μεγάλο του ταξίδι για να συναντήσει τη Ράνια του . Φυσιογνωμία που σφράγισε την πολιτική ιστορία του τόπου από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, αλλά πάνω από όλα ως ο στενότερος συνεργάτης του Γλαύκου ΚΛΗΡΙΔΗ. Γι όσους εμάς που τον ζήσαμε πέραν των πολιτικών του θέσεων ήταν ειλικρινής φίλος, εκ φύσεως ευγενής, μειλίχιος, ευαίσθητος, ορθολογιστής, ανθρώπινος,και λάτρης της μουσικής.
  Αγ.ΚΥΡΙΑΚΟ και ΜΑΡΙΑ θα σας συνοδεύουν πάντα οι ευχές και οι νουθεσίες του. Το γλυκό του χαμόγελο και η μεγάλη ζέστη αγκαλιά που σας χάρισε. Εύχομαι να σας συνοδεύουν και να απαλύνουν τον πόνο σας μόνο οι όμορφες στιγμές που ζήσατε .
  Η μνήμη του θα είναι αγαστή κι αυτή είναι το σπουδαιότερο κληροδότημα που σας άφησε .
  Αιώνια του η μνήμη

 • Γιώργος Χατζηπιέρας May 10, 2021 - 4:33 pm

  Αιωνία του η μνήμη. Καλό Παράδεισο

 • Αννίτα Δημητρίου Βουλεύτρια ΔΗΣΥ May 10, 2021 - 4:30 pm

  Πάντα εκεί κάπου δίπλα του, πίσω του…
  Πάντα η φωνή της ψύχραιμης λογικής, του πιστού φίλου, της ισχυρής ήρεμης δύναμης.
  Υπήρξε τιμή μας που σε γνωρίσαμε, συμβουλευτήκαμε, συνεργαστήκαμε.
  Ο ΔΗ.ΣΥ χάνει σήμερα ένα πολυτιμότατο στέλεχος και πιστό φίλο.

  Καλό Παράδεισο αγαπημένε μας Παντελή Κούρο.
  Αιωνία σου η μνήμη

 • Κίκης Γεωργίου May 10, 2021 - 4:29 pm

  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΡΟΣ
  Τέρας λογικής και ορθοκρισίας.
  Τέρας πίστης και αυτοθυσίας για τον φίλο του.
  Η συνεισφορά του στην παράταξη και στον τόπο τεράστια.
  Η αφοσίωσή του στον Πρόεδρο Κληρίδη χωρίς όρια.
  Αγαπητέ Παντελή, νιώθω πολύ τυχερός που σε γνώρισα από τα φοιτητικά μου χρόνια.
  Θα μας λείψεις.
  Καλό σου ταξίδι

 • Παμπος Α Καπνος May 10, 2021 - 4:21 pm

  Εφειγε ενας απλός και καθόλα ολοκληρωμένος άνθρωπος!

  Στο καλό αγαπητέ μας φίλε ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!

 • Θεόδωρος Θεοδώρου May 10, 2021 - 4:10 pm

  Στο καλό φίλε Παντελή.

 • Μιχάλης Γιακουμή May 10, 2021 - 3:41 pm

  Αιωνία σου ή μνήμη αγαπητέ κ. Παντελή μου.
  Ευχαριστώ πολύ για τις κουβέντες μας και τα διδάγματα. Τυχεροί όσοι σε γνώρισαν και ακόμη πιο Τυχεροί όσοι σε είχαν φίλο.
  Πήγαινε κοντά στον καλύτερο σου φίλο και στην σύζυγο σου.
  Η Κύπρος είναι σίγουρα φτωχότερη!!

 • Κωνσταντίνος Κυριακίδης May 10, 2021 - 3:40 pm

  Ας αναπαύεται στην αιώνια ειρήνη! Υπήρξε σεμνός και τίμιος!

 • Μάριος Πελεκάνος Πρόεδροσ Ο.Ν.Ε. ΔΗ.ΣΥ. May 10, 2021 - 3:13 pm

  Άλλος ένας σπουδαίος και ως άνθρωπος και ως πολιτικός. Μας αφήνει ως παρακαταθήκη τη σιωπηρή του δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Παντελή μας.

 • ΜΑΚΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ May 10, 2021 - 3:11 pm

  Ο άνθρωπος πίσω από τον άνθρωπο μας πλέον δεν είναι κοντά μας. Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του τόπου μας έφυγε… Ας είναι πανάλαφρο το χώμα που θα τον σκεπάζει.

 • Μιλτιάδης Χαραλάμπους May 10, 2021 - 2:57 pm

  Ο Παντελής Κούρος υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ανδρος που τον διέκρινε η μετριοπάθεια, η πραότητα και η αγάπη για την πατρίδα. Στάθηκε δίπλα από τον Πατριάρχη της παράταξης αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη σαν σύμβουλος αλλά και πολύτιμος φίλος. Η προσφορά του στην πατρίδα και τον Δημοκρατικό Συναγερμό ανεκτίμητη. Αιωνία του ή μνήμη και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
  Οικ. Μίλτου Χαραλάμπους

 • Άννα Κοσμά May 10, 2021 - 2:54 pm

  Ο Παντελής Κούρος ο βράχος κ ο αθόρυβος φρουρός του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη. Ο άνθρωπος που πρόσφερε στον τόπο χωρίς πολλά λόγια!! Αιωνία ας είναι η μνήμη του!

 • Κ.Βελαρης May 10, 2021 - 2:50 pm

  Στο Καλο να πας Παντελή μας. Θα μας λείψεις

 • Στάλω Παπακωνσταντίνου May 10, 2021 - 2:48 pm

  Αιωνία του η μνήμη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 • Οικογένεια Ανδρέα και Μαρίας Φιλιππίδη May 10, 2021 - 2:40 pm

  Δεν είχα την τιμή να σας γνωρίσω προσωπικά αλλά την είχε ο πατέρας μου (Ανδρέας Φιλιππιδης) ο οποίος μιλούσε με τα πιο όμορφα λόγια για τον πολύ καλό του φίλο “Παντελή”. Αιωνία σας η μνήμη.

 • Χαράλαμπος Πετρίδης May 10, 2021 - 2:32 pm

  Τιμούμε την ακαταπόνητη και διαχρονική προσφορά του Παντελή Κούρου στην πατρίδα από τις θέσεις που με τόση αφοσίωση υπηρέτησε υπογράφοντας στο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων, panteliskouros.clerides.org.

  Χαράλαμπος Πετρίδης
  Υπουργός Άμυνας

 • Ακης Φαιδωνος May 10, 2021 - 2:25 pm

  Εδειξες αρκετα με την ηρεμη σου Δυναμη.
  Ας σε μιμουνταν και αλλοι!
  Καλο ταξειδι

 • Γιαννης Σωτηριου May 10, 2021 - 2:22 pm

  Καλό ταξίδι, αιωνία σου η μνημη.

 • Κωνσταντίνος Οδυσσέως May 10, 2021 - 2:19 pm

  Καλό ταξίδι, Παντελή! Άνθρωποι με τη δική σου αξία, αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό.

 • Κούλλης και Βερόνικα Κυριάκου. May 10, 2021 - 2:12 pm

  Στο καλό Παντελή μας. Κλείνεις μεγάλο κεφάλαιο.
  Κούλλης και Βερόνικα Κυριάκου.

 • Μαρίτσα Ιωαννίδου May 10, 2021 - 2:11 pm

  Σοβαρός και μετρημένος, λογικός και πρακτικός, λιτός και μεγαλόκαρδος, άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, φίλος καρδιακός, οικογενειάρχης, πατέρας παππούς, πολιτικός.
  Αιωνία σου η μνήμη Παντελή, εις το επανιδείν.

  Μαρίτσα Ιωαννίδου

 • Μάρω και Αχιλλέας Μιχαηλίδης May 10, 2021 - 2:10 pm

  Η παράταξη αδειάζει από ανθρώπους που είχαν κάτι να πουν…..
  Τώρα, οι περισσότεροι, απλά μιλούν.
  Εσύ Παντελή, μας είπες πολλά. Ξεκουράσου παρέα με τον φίλο σου.
  Αιωνία σου η μνήμη.

  Μάρω και Αχιλλέας Μιχαηλίδης.

 • ναντια May 10, 2021 - 2:09 pm

  Κ. Κούρο μου αντίο σου. Η θέση σου στα θέατρα της χώρας μας θα είναι εκει.

  Ναντια

 • Μάριος Κολοκάσης May 10, 2021 - 2:08 pm

  Στο καλό Παντελή Κούρο.
  Ήσουν πάντα μια ήσυχη δύναμη με δυναμική άποψη,
  ήξερες να ζυγίζεις τα πράγματα και να φτάνεις σε συμπέρασμα.
  Θα λείψει η φωνή σου από όλους όσους τους έδινες τη συμβουλή σου
  Μάριος Κολοκάσης

 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ May 10, 2021 - 2:08 pm

  Αιωνία σου η μνήμη. Καλό παράδεισο.

 • μαρινος Κλεάνθους May 10, 2021 - 2:07 pm

  Αγωνιστής βέρος, άνθρωπος δυνατός, φίλος πραγματικός.
  Αιωνία του η Μνήμη

  Μαρίνος Κλεάνθους

 • Μαρία Λοίζου May 10, 2021 - 2:06 pm

  Αιωνία του η μνήμη!Θα τον θυμόμαστε πάντα για την Ειλικρίνεια και την Ευγένεια του.
  Καλό Παράδεισο!

 • Varnavas Hadjittodi May 10, 2021 - 2:06 pm

  Καλό ταξίδι. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια χωριανέ.

 • Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης May 10, 2021 - 1:56 pm

  “Έφυγε” πλήρης ημερών ο άνθρωπος πίσω από τον Γλαύκο Κληρίδη, ο Παντελής Κούρος.
  Ο άνθρωπος που ήταν συνυφασμένος με τον ρόλο του Υφυπουργού πάρα τω Προέδρω, που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του Δημοκρατικού Συναγερμού.
  Νηφάλιος, λακωνικός, πιστός συνοδοιπόρος. Αιωνία ας είναι η μνήμη του.

 • Γιώργος Γιωργαλλάς May 10, 2021 - 1:52 pm

  Αιωνία σου η μνήμη. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια!
  Οικογένεια. Γιώργου Γιωργαλλά

 • Γεωργία Αρεστη May 10, 2021 - 1:49 pm

  Ευχαριστούμε για όλη την πολύτιμη προσφορά!
  Συλλυπητήρια στην οικογένεια

 • Στέλλα ορφανιδου May 10, 2021 - 1:47 pm

  Καλό ταξίδι. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 • Χριστόδουλος Μάντης May 10, 2021 - 1:46 pm

  Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους ανθρώπους που ήταν δίπλα του και είχαν τη τύχη να συνεργαστούν μαζί του .Το κενό του ήταν εμφανές από τον καιρό που άφησε τα καθήκοντά του και τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Αιώνια του η μνήμη και καλή αντάμωση με τον αγαπημένο σου φίλο και ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη σε περιμένει να καθήσεις πάλι στο πλευρό του.

 • Παναγιώτης Καραισκακης May 10, 2021 - 1:37 pm

  Αιωνία η μνήμη στον αγαπητό Παντελή Κούρο.

 • Σαβια Ορφανιδου May 10, 2021 - 1:11 pm

  Στο καλό αγαπημένε μας Παντελή Κουρο. Η παράταξη και η Κυπρος μας έχασε ένα σπουδαίο άνθρωπο. Καλή αντάμωση με τον Κληρίδη μας! Αιώνια η μνήμη σου πάντα!

 • Βικτωρ Παπαδοπουλος May 10, 2021 - 12:55 pm

  Ευπατρίδης, ευγενής , συνετός , με ήθος και ορθολογιστής . Όλα αυτά ήταν ο Παντελής Κούρος . Αναλωσε την ζώη του για την ελευθερία και την προκοπή της πατρίδας μας .
  Τον ευχαριστώ που με τίμησε με την φιλία του.
  Καλό ταξίδι κύριε Παντελή μου.

 • Ξένια Κωνσταντίνου May 10, 2021 - 12:50 pm

  Έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Κούρος, ο άνθρωπος που στάθηκε με θυσίες και ανιδιοτέλεια δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη από την πρώτη στιγμή και που προχώρησαν μαζί μέχρι τέλους. Ο στενότερος και πιο έμπιστός του συνεργάτης. Τον θυμάμαι να μου αφηγείται με συγκίνηση πως συναντήθηκαν οι δρόμοι τους εκεί στη Μετοχίου και πως προχώρησαν στην ίδρυση του Ενιαίου και έπειτα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να περιγράφει τον χαρακτήρα του Γλαύκου Κληρίδη. Ήταν “κύριος” μου τόνιζε. Συζητούσαμε την πολιτική τους διαδρομή, τα δύσκολα εκείνα χρόνια από το ’74 και μετά και πως από “καλός καραβοκύρης”, έγιναν οι “μεταπραξικοπηματίες”. Πως πέτυχαν τελικά να μπουν στη Βουλή. Για όλες τις πρωτοβουλίες για επίλυση του κυπριακού. Για τη στάση των άλλων πολιτικών αρχηγών. Για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη και την τεράστια συμβολή του Κ. Σημίτη. Όση ουσιαστική και αληθινή κομματική ιστορία γνωρίζω την έμαθα κατά βάση από τον Π. Κούρο που αφιέρωσε ώρες να μου αφηγείται τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του νησιού.

  Ο Π. Κούρος ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πάρα πολύ τον Γλαύκο Κληρίδη, τα παιδιά του Κυριάκο και Μαρία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ένας άνθρωπος με ασκητική διατροφή, με πολλαπλή συνεισφορά στον πολιτισμό και ειδικότερα στο θέατρο. Όποιος τον γνώρισε ήξερε ότι ο Παντελής Κούρος ήταν η προσωποποίηση της αξιοπρέπειας.

  Στην τελευταία του δημόσια ομιλία στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη έκλεισε ως εξής “Σήμερα αντιμετωπίζουμε το φάσμα της ολικής καταστροφής. Είμαστε ένα κράτος με 800 χιλιάδες Ελληνοκυπρίους, που έχουμε δίπλα μας μια Τουρκία, η οποία διάκειται εχθρικά εναντίον μας. Με ένα πληθυσμό 82 εκατομμυρίων κατοίκους, αστακό όσον αφορά τους εξοπλισμούς, που κατέχει δια των όπλων, πάνω από το ένα τρίτο του κυπριακού εδάφους, και απέχει από τη Κύπρο, περίπου 50 χιλιόμετρα.
  Πιστεύω είναι καιρός, για όλους μας, να μην επαναπαβώμεθα, πάνω στην πρόσκαιρη, σημερινή ανάπτυξη, αλλά να δούμε τα πράγματα και λίγο μακροπρόθεσμα, και κυρίως οι πολιτικοί ηγέτες, να συνειδοποιήσουν, την τραγικότητα της όλης κατάστασης, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και να καθίσουν να βρούν μεταξύ τους, μια υπό τις συνθήκες συμπεφωνημένη πρόταση, την οποία, να προωθήσουν προς τα Ηνωμένα Έθνη, για επίλυση του κυπριακού.
  Πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα, για τη σωτηρία της Ιδιαίτερης Πατρίδα μας. Και όχι μόνο το οφείλουμε προς τους εαυτούς μας, αλλά, το οφείλουμε, προς τις γενεές που έφυγαν, και κυρίως, προς τις γενεές που θάρθουν….”

  Αιωνία σου η μνήμη πολυαγαπημένε μας Παντελή. Θα μας είσαι για πάντα αξέχαστος.

 • Σόφη Μιχαηλίδου May 10, 2021 - 12:48 pm

  Στο καλό κ. Παντελή μου. Σε περιμένει ο φίλος σου να πειτε πολλα.. Σ’ ευχαριστώ αγαπημένε μου άνθρωπε. Για όλα τα χρόνια που ήσουν δίπλα μου, όλα όσα μ έμαθες, και όσα μου είπες να μην μάθω.

  Σόφη Μιχαηλίδου.

 • Γιάννης Καρούσος May 10, 2021 - 12:47 pm

  Έφυγε ένας σπάνιος άνθρωπος, που υπηρέτησε για δεκαετίες με ήθος την πατρίδα μας. Καλό ταξίδι Παντελή Κούρο.

 • Ιωνας Νικολάου May 10, 2021 - 12:46 pm

  Παντελή μας,

  Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς τον άνθρωπο με τον οποίο δεν πρόφτανες να μοιραστείς μαζί του πόσα ακόμη θα ήθελες να του πεις και να μάθεις. Ένα άνθρωπο χαμηλών τόνων με τόσο έντονη παρουσία. Αυτό θυμάμαι, από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα κατά τις επισκέψεις του Γλαύκου Κληρίδη στους προσφυγικούς συνοικισμούς το 1977-78. Ο Παντελής είχε το χάρισμα στην επαφή του με τους ανθρώπους να κερδίζει αμέσως τον συνομιλητή του με την πραότητα και το γλυκό λοξό χαμόγελο του και παράλληλα να εκφράζει τις πιο εύστοχες και κοφτερές του σκέψεις με δύο κουβέντες. Αν και λιγομίλητος επέλεξε να γίνει ένα με την πολιτική, με κεφαλαίο το «Π», ταυτίζοντας την σταδιοδρομία του με τους αγώνες, τις προκλήσεις και τις αγωνίες του Γλαύκου Κληρίδη. Κατάφερε να δει πέρα από το στενό πλαίσιο της πολιτικής και περήφανος μας αφήνει να αναλογιστούμε πόσο ωραία πράγματα και πόσα διαφορετικά επίπεδα η ζωή του, η προσωπικότητα και το έργο του έχουν να μας διδάξουν. Αιωνία θα είναι η μνήμη σου Παντελή Κούρο.

  10 Μαΐου 2021

  Ιωνάς Νικολάου

  Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και

  Δημόσιας Τάξεως

 • Μιχάλης Σοφοκλέους May 10, 2021 - 12:45 pm

  Στο καλό κύριε Παντελή. Κάθε λεπτό μαζί σου ήταν πάντοτε μάθημα ζωής. Και πανεπιστήμιο για όποιον θέλει να βρίσκει τις λύσεις αντί τα προβλήματα.
  Η προσφορά σου στην Κύπρο ήταν τεράστια. Όπως και στην παράταξη μας. Και ασφαλώς στον Πρόεδρο, όπως πάντοτε έλεγες τον Γλαύκο Κληρίδη.
  Εκεί που πας θα βρεις ξανά τον φίλο σου. Που του κρατούσες το χέρι μέχρι την τελευταία στιγμή που έσβηνε. Ούτως ή άλλως, δεν ήσουν η σκιά του, ήσουν η ασπίδα του.
  Αιωνία θα είναι η μνήμη σου. Και αιώνια ευγνώμονες εμείς που είχαμε το προνόμιο να σε γνωρίσουμε, να συζητήσουμε, να θαυμάσουμε τον τρόπο σκέψης σου.

  Μιχάλης Σοφοκλέους
  Βουλευτής Λευκωσίας
  Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης

 • Ιωάννης Κασουλίδης May 10, 2021 - 12:45 pm

  Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου και συναγωνιστή Παντελή. Ο στενότερος συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη. Το στήριγμα του, εκείνος που προστάτευε σαν ασπίδα στα προβλήματα που πρόκυπταν και συντόνιζε με οδηγίες του τη διακυβέρνηση του. Μιλούσε λίγο, δημόσια πολύ σπάνια, αλλά ήταν ο στρατηγιστής, με νηφαλιότητα αλλά σίγουρος για τους σχεδιασμούς. Παντελής Κούρος απαραίτητο συμπλήρωμα για τον μεγάλο ηγέτη. Στο καλό αγαπημένε μας Παντελή.
  Ιωάννης Κασουλίδης
  Τέως Υπουργός Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας.
  Πρόεδρος Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης

 • Αβέρωφ Νεοφυτου May 10, 2021 - 12:40 pm

  Καλό Παράδεισο Παντελή μας.

  Φτωχότερη η Κύπρος με την απώλειά σου, φτωχότεροι και εμείς που χάσαμε έναν φίλο και έναν συναγωνιστή με αρχές, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

  Θα σε θυμόμαστε πάντοτε ως έναν άνθρωπο που απέφευγε τις εξάρσεις και ως μια πολιτική προσωπικότητα που στο πλευρό του ιστορικού μας ηγέτη Γλαύκου Κληρίδη είχες ως μοναδικό γνώμονα την αναζήτηση λύσεων, σε εποχές δύσκολες και κρίσιμες για την πατρίδα μας.

  Η έμφυτη σοφία σου και η ψύχραιμη, διορατική ματιά και σκέψη μαζί με την εντιμότητα και τον ακέραιο χαρακτήρα σου, αποτελούν για όλους εμάς την παρακαταθήκη σου. Νιώθουμε περήφανοι που σταθήκαμε δίπλα σου.

  Σε αποχαιρετούμε με οδύνη. Αιωνία σου η μνήμη.

  Αβέρωφ Νεοφύτου
  Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού.

 • Νικος Αναστασιαδης May 10, 2021 - 12:13 pm

  Ήταν άνθρωπος με σπάνιο ήθος, ορθολογιστής, με πηγαία ευγένεια ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης Παντελής Κούρος. Υπηρέτησε την πατρίδα για δεκαετίες με αξιοπρέπεια υποδειγματική. Έγραψε τη δική του ιστορία δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

  Νίκος Αναστασιάδης
  Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας.